Ügyfélszolgálat  
 

Emelt szintű érettségi felkészítő

Érettségi felkészítés (angol /német)

Az emelt szintű érettségire való felkészítésünkön részletesen tájékozódhatsz a vizsga felépítéséről, gyakorolhatod a típusfeladatokat és célirányosan fejlesztheted szókincsedet. A kurzusokon kifejezetten az emelt szintű érettségi feladatokkal foglalkozunk komplexen, azaz írásban és szóban is fejlesztjük ismereteidet. A felkészítő tanfolyam célja, hogy a vizsgarészeket alaposan megismerd, a megoldásokban rutint szerezz és vizsgád sikeres legyen!

Emelt szintű érettségi bemutatása:

Az idegen nyelvi érettségi vizsga célja a kommunikatív nyelvtudás mérése, azaz annak megállapítása, hogy a vizsgázó képes-e kommunikációs céljait megvalósítani.

  • A vizsga mindkét szinten írásbeli és szóbeli részből áll, és a négy nyelvi alapkészséget méri: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, beszédkészség és íráskészség.
  • A kommunikatív készségek alkalmazásához a nyelvhasználónak rendelkeznie kell megfelelő szókinccsel, és ismernie kell a nyelv struktúráját is. Ezért a nyelvtani és lexikai kompetenciát mindkét szinten külön vizsgarész keretében is mérik.
  • A vizsga egynyelvű, azaz közvetítési készséget nem mér.
  • A követelmények az idegen nyelvi érettségi vizsga általános követelményei, valamint az Európa Tanács idegennyelv-oktatással kapcsolatos ajánlásai alapján készültek.
  • Az idegen nyelvi érettségi vizsga szintmeghatározásai igazodnak az Európa Tanács skálájához. A vizsga középszintje az A2-B1, az emelt szint pedig a B2 szintnek felel meg.

Csoport-létszám: 3-8 fő

Ajánljuk magunkat


Nyelvvizsgáznod kell?
Tanulj nyelviskolánkban és vizsgázz nálunk! Tudj meg többet államilag akkreditált nyelvvizsgáinkról! tovább »
Nyelvet szeretnél tanulni?
Nálunk 4-6 fős csoportban, kiváló nyelvtanárral, elérhető árakon tanulhatsz. Válassz magadnak megfelelő nyelvtanfolyamot! tovább »
Egyedi megoldást keresel?
Ha nem tudsz ill. akarsz másokhoz igazodni, akkor nézz szét milyen alternatív oktatást ajánlunk! tovább »
 
   
     
  Métisz Nyelviskola - állami nyelvvizsgahely, angol, német, olasz, spanyol nyelvtanfolyamok
Métisz Nyelvi Központ - bejelentett felnőttképzési intézmény (B/2020/000841)
Métisz Nyelvi Központ - engedélyezett felnőttképző intézmény (E-000752/2014)
1161 Budapest, Hősök tere 6. (Zugló, Rákospalota és az Örs Vezér tér közelében)