Ügyfélszolgálat  
 

Gyakori kérdések

(FAQ)

Miért fontos az idegennyelv-tudás?
Milyen idegennyelvet érdemes választani?
Milyen a nyelvtanulók átlag-életkora?
Mennyi idő alatt juthatok el a nyelvvizsgáig?
Milyen szintre jutok el egy egész tankönyv átvétele után?
Hány tankönyvet kell átvenni?
Hány szint van a nyelvvizsgáig?
Hogyan állapíthatom meg, hogy jelenleg milyen szinten vagyok?
Melyik a legjobb nyelvtanulási forma?
Melyik a leghatékonyabb tanfolyamtípus?
Mikor érdemes egyénileg tanulnom?
Mikor indulnak a tanfolyamok?
Milyen időpontokban vannak az órák?
Milyen tankönyvekből tanítunk?
Hány fősek a csoportok?
Milyen tanárok oktatják az idegennyelvet?
Mennyibe kerülnek a nyelvtanfolyamok?
Gyerekeknek is szervezünk nyelvtanfolyamokat?
Melyek az államilag elfogadott nyelvvizsgák?
Mióta működik a Métisz Nyelviskola?
Mikor van nyitva a nyelviskola?A fenti kérdések válaszai:


Miért fontos az idegennyelv-tudás?
A magyar nyelv sajnos nem tartozik azon "világnyelvek" közé, amik nemzetközi környezetben elfogadott eszközei a kommunikációnak. Ezért létfontosságú, hogy idegennyelvek bírtokában legyünk. A tárgyalóképes nyelvtudás elengedhetetlen egy-egy pozíció megszerzéséhez ill. továbbtanulásnál plusz pontokat kaphatunk, különböző vizsgákat, nyelvi érettségit válthatunk ki a megfelelő nyelvvizsgákkal és ráadásul a diploma megszerzéséhez is legalább egy, államilag elfogadott középfokú nyelvvizsga kell. Ha másért nem, akkor ez elég nyomós érv lehet!? Ezenkívül nyelvtudásunkat kamatoztathatjuk: külföldi utazásainkon, nyaralásainkon vagy akár a más országokban történő munkavállalásunk során.Vissza a lap tetejére!Milyen idegennyelvet érdemes választani?
Napjainkban a nyelvtanulók elsősorban egyértelműen az angol nyelvet választják. Másodsorban több világnyelvet említhetnénk, de a német, olasz vagy a spanyol nyelvek akármelyike jó választásnak tűnik. Természetesen bármely más idegennyelvet választhatunk, de mindenképpen érdemes átgondolnunk, hogy végső soron milyen célok eléréséhez kívánjuk felhasználni az így megszerezhető tudást. A Métisz Nyelvstúdió által oktatott idegennyelvekről a Tanított nyelvek oldalon tájékozódhatunk bővebben.


Vissza a lap tetejére!Milyen a nyelvtanulók átlag életkora?
Csoportszervezés során oktatásszervezőnk a nyelvtudás szintjén kívül az életkort is figyelembe veszi, ezért nálunk szinte minden korosztály megtalálható. Délelőtt jellemzően a felnőtt korosztály vesz részt nyelvtanfolyamainkon, kora délután a kisiskolások kapnak helyet, délután általában a középiskolás-fiatal felnőtt korosztály, este pedig szintén felnőttek jönnek. Nyelviskolánk kiemelten kezeli a csoportok homogenitásának fontosságát ill. fenntartását. Ennek megfelelően erősen maximalizáljuk a csoportjaink létszámát.


Vissza a lap tetejére!Mennyi idő alatt juthatok el a nyelvvizsgáig?
Hogy ki mennyi idő alatt jut el bizonyos szintre, az nagyon sok tényezőtől függ. Ezek elsősorban objektívek, azaz pl. 400-500 tanóra szükséges minimálisan, a kezdő szintről eljutni a B2-es ill. a középfokú nyelvvizsga szintjére. Persze ezen kívül egy sor szubjektív tényező is befolyásolhatja az említett óraszámot, mint pl. a tanuló motíváltsága, szorgalma, szakképzett nyelvtanár, megfelelő tanfolyam, csoportlétszám stb... Tehát ha átlagos kondíciókat veszünk figyelembe, akkor azt mondhatjuk, hogy heti 4 órás folyamatos nyelvtanulással minimálisan is 2-3évre van szükség. Persze ennél nagyobb heti óraszámmal, pl. 3x4 esetleg 5x4 órás intenzív nyelvtanfolyam esetén, akár 1 évre rövidülhet ugyanez az összóraszám. Ezzel kapcsolatosan a Szintek, Modulok oldalon talál részletes leírást


Vissza a lap tetejére!Milyen szintre jutok el egy egész tankönyv átvétele után?
Általában egy konkrét kurzuskönyv egy komplett EU-szintnek felel meg. Ez így van pl. a közismert Headway tankönyvcsalád esetén is. Tehát pl. a New Headway Elementary (bordó színű) megfelel a A1-es szintnek. A következő az A2-esnek és így tovább... Szintrendszerünk a Szintek, Modulok oldalon van, ahol az egyes szintekről rövid leírás is található.


Vissza a lap tetejére!Hány tankönyvet kell átvenni?
Egy-egy tankönyv ismeretének birtokában általában egy-egy újabb EU-szintre jutunk el. Azonban, hogy ki milyen szintre akar eljutni ill. hány tankönyvet kell ehhez elsajátítania tájékozódhat a Szintek, modulok oldalon.


Vissza a lap tetejére!Hány szint van a nyelvvizsgáig?
Erről a Szintek, modulok oldalán tájékozódhat részletesen.


Vissza a lap tetejére!Hogyan állapíthatom meg, hogy jelenleg milyen szinten vagyok?
Erre a legjobb módszer a személyes szintfelmérés a nyelviskolánk ügyfélszolgálatán, amit ügyfélfogadási időben ingyenesen elvégzünk. Ha valaki csak tájékoztató jelleggel szeretné megtudni az aktuális szintjét, akkor pedig online szintfelmérő tesztjeinkkel is próbálkozhat!? ...bár érdemes megjegyezni, hogy a szintfelmérő értékelése rendkívül összetett feladat, így a gépi kiértékelés nem lehet olyan tökéletes, mint a személyes szintfelmérés.


Vissza a lap tetejére!Melyik a legjobb nyelvtanulási forma?
Amennyiben nem speciális igényről van szó érdemes a kislétszámú normál nyelvtanfolyamokkal kezdeni a tanulást, már csak az óradíjkülönbség miatt is. Persze ha speciális igényeinket semilyen tanfolyam nem tudja kielégíteni, akkor még mindig választhatunk a speciális oktatási formák közül, mint pl.: egyéni tanulás vagy akár a kihelyezett oktatás, ami a tanuló által megjelölt helyszínen történik. Természetesen a speciális oktatási formáknál minden esetben testreszabott tanmenetet alkalmazunk.


Vissza a lap tetejéreMelyik a leghatékonyabb tanfolyamtípus?
Amennyiben ezt a kérdést ár-érték, azaz tandíj-óraszám-ráfordított idő-elsajátítható tananyag alapján vizsgáljuk - tapasztalataink alapján - a leghatékonyabb forma a heti 3x4 tanórás kislétszámú intenzív nyelvtanfolyam. Természetesen csak akkor lesz eredményes ez az intenzívebb tanfolyam, ha a tanuló elegendő időt tud ráfordítani a tananyag elsajátítására. Erről a tanfolyamtípusról bővebben az Intenzív nyelvtanfolyamok oldalon tájékozódhat bővebben.


Vissza a lap tetejére!Mikor érdemes egyénileg tanulnom?
Normál nyelvtanulásra hatékony megoldás a kislétszámú nyelvtanulás. Azonban mégis vannak olyan körülmények amenyek nem egyeztethetőek össze a csoportos oktatással - ilyen helyzetekre lehet jó választás az egyéni tanulási forma. Ilyen körülmények lehetnek pl. amikor valaki szabadidejét nem tudja fix időpontokra előre ütemezni, váltott műszak esetén vagy speciális tananyag elsajátítása céljából pl.: szaknyelv esetén ill. vannak olyan tanulók akik jóval szorgalmassabbak az átlagnál és így kevesebb óraszám alatt teljesítheti a kitűzött célt. Ám egyéni tanulás választása esetén mindenkinek számolnia kell a jóval magasabb óradíjjal is. Egyéb információt az egyéni tanulás előnyeiről ill. kondícióiról az egyéni oktatás oldalon találhatunk.


Vissza a lap tetejéreMikor indulnak a tanfolyamok?
A Métisz Nyelviskolában új tanévet mindig szeptembertől számoljuk, ennek megfelelően a legtöbb nyelvtanfolyam ekkor kezdődik. Azonban sok olyan tanfolyam van amelyek később indulnak így bármikor el lehet kezdeni a nyelvtanulást. A 2. félév február elején kezdődik, ami általában tankönyvcserével is jár. Mindig érdemes érdeklődni az ügyfélszolgálatunkon ezekkel kapcsolatosan ill. talán a legjobb megoldás, ha bediktáljuk telefonon elérhetőségeinket, az igényeinkkel együtt és a nyelviskola értesíteni fog minket a következő nyelvtanfolyam indulásakor.

Vissza a lap tetejére!Milyen időpontokban vannak az órák?
Nyelviskolánk DE-i, DU-i, esti sőt szombat DE-i időpontokban is szervez nyelvtanfolyamokat. A pontos időpontokról a Órarend, Időpontok oldalon tájékozódhat részletesebben.


Vissza a lap tetejére!Milyen tankönyvekből tanítunk?
A nyelviskola által kiválasztott tananyag hazánkban ill. nemzetközileg ismert és szakmailag elismert kiadók tankönyveiből, munkafüzeteiből, digitális hanganyagaival és egyéb kiegészítő segédanyagaiból áll. Normál tanfolyamoknál a Total English ill. a New English File tankönyvcsaládokat használjuk angol nyelvtanításhoz, a Pearson Longman és az Oxford University Press kiadóktól. Azonban ezen kívül -főleg a speciális angol tanfolyamokhoz- egyéb tankönyveket is használunk, mint pl.: nyelvvizsga felkészítő könyvek, nyelvtani rendszerező tankönyv, üzleti könyvek. Német nyelvből a rendkívül színes és érdekes Tangram Aktuell sorozatokból oktatunk. Spanyol nyelvet tanulóink egy egészen friss kiadású tankönyvcsaládból a Prisma-ból bővítik tudásukat, míg az olasz nyelvet választók a szintén nemrég kiadott Espresso tankönyveket használják. Az általunk tanított nyelvkönyvek valamint egyéb hasznos segédanyagok ügyfélszolgálatunkon kedvezményes áron megvásárolhatók.


Vissza a lap tetejére!Hány fősek a csoportok?
Általában a hazai nyelviskolák max.12 fős csoportokat szerveznek, ám tapasztalataink alapján a tanulók többségének ennél jóval kisebb csoportlétszám-igénye lenne ill. van. Ennek megfelelően nálunk a csoportok létszáma: max.6 fő! Ez az exkluzív csoportlétszám jóval homogénebb csoportokat eredményez, így a lemorzsolódás aránya is igen kedvezően alakul - mintha hagyományos létszámú csoportokat szerveznénk.


Vissza a lap tetejére!Milyen tanárok oktatják az idegennyelvet?
Minőségi nyelvoktatásunk egyik alappillérét, képzett tanáraink alkotják. A Métisz Nyelviskola több éves működésében olyan nyelvtanárok tanítottak, akik ugyan fiatalok, mégis több éves tanítási gyakorlattal és legtöbbször külföldön töltött évek tapasztalatával rendelkeznek. Igen nagy hangsúlyt fektetünk a személyes kommunikációra, értékelésre és minden egyéni körülményre. Tanáraink számára folyamatos szakmai továbbképzéseket biztosítunk, melyek hasznos módszertani ötletekkel gazdagítják őket. Minőségi oktatásunk egyéb alkotói a Minőségbiztosítás oldalon található meg részletesebben.


Vissza a lap tetejére!Mennyibe kerülnek a nyelvtanfolyamok?
Tanfolyamaink önköltségesek, ami egyrészt a tandíjból valamint a tanfolyamhoz tartozó tananyag-költségből tevődik össze. A tandíj a konkrét tanfolyam összóraszámának és óradíjának szorzata. Az aktuális tandíjakról a Tandíjak oldalon tájékozódhat bővebben.


Vissza a lap tetejére!Gyerekeknek is szervezünk nyelvtanfolyamokat?
Igen gyerekeknek is szervezünk tanfolyamokat junior nyelvtanfolyamok néven. Ezeken a tanfolyamokon az életkornak megfelelő tananyag segítségével oktatjuk az idegennyelvet.Nyáron egy hetes turnusokban Nyelvi Napközi keretében, játékos módszerekkel ismertetjük meg a kisebb gyermekekkel az idegennyelvet.


Vissza a lap tetejére!Melyek az államilag elfogadott nyelvvizsgák?
A régi néven csak "Rigó utcainak" nevezett nyelvvizsgák után - napjainkban több hazai és nemzetközi nyelvvizsgaközpont van Magyarországon. Ezek közül azonban némelyik nem akkreditált, azaz nem elfogadott hazánkban. Az állam által elfogadott nyelvvizsgákat a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ hagyja jóvá és ellenőrzi - honlapján ellenőrizhető az adott nyelvvizsga elfogadottsága.


Vissza a lap tetejére!Mióta működik a Métisz Nyelviskola?
Oktatási tevékenységünk a jelenlegi helyszínen 1998 óta működik, bár egységes tanmenettel tanfolyamokat "csak" 2000 óta szervezünk. Nyelviskolánkról bővebben a Bemutatkozás oldalon tájékozódhat.


Vissza a lap tetejére!Mikor van nyitva a nyelviskola?
Nyitvatartásunkat két részre kell bontani - ugyanis az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartása nem fedi le teljesen az órarendet. Tehát elképzelhető, hogy pl. szombat DE, mint oktatási helyszín: nyitva vagyunk a tanulóinknak, de az ügyfélszolgálat csak hétköznapokon van nyitva. A tanórák időpontjairól az Órarend, Időpontok oldalon tájékozódhat bővebben, míg az ügyfélszolgálati nyitvatartásunkról az ügyfélszolgálat oldalunkon nézheti meg az aktuális ügyfélfogadási időpontokat.


Vissza a lap tetejére!

Ajánljuk magunkat


Nyelvvizsgáznod kell?
Tanulj nyelviskolánkban és vizsgázz nálunk! Tudj meg többet államilag akkreditált nyelvvizsgáinkról! tovább »
Nyelvet szeretnél tanulni?
Nálunk 4-6 fős csoportban, kiváló nyelvtanárral, elérhető árakon tanulhatsz. Válassz magadnak megfelelő nyelvtanfolyamot! tovább »
Egyedi megoldást keresel?
Ha nem tudsz ill. akarsz másokhoz igazodni, akkor nézz szét milyen alternatív oktatást ajánlunk! tovább »
 
   
     
  Métisz Nyelviskola - állami nyelvvizsgahely, angol, német, olasz, spanyol nyelvtanfolyamok
Métisz Nyelvi Központ - bejelentett felnőttképzési intézmény (B/2020/000841)
Métisz Nyelvi Központ - engedélyezett felnőttképző intézmény (E-000752/2014)
1161 Budapest, Hősök tere 6. (Zugló, Rákospalota és az Örs Vezér tér közelében)